Συμβουλές

Του Θωμά Μήττα :Γιατί να επιλέξετε την ποδηλασία σαν άθλημα για το παιδί σαςm1
Ο αθλητισμός για τα παιδιά έχει αντικαταστήσει στις ημέρες μας το παιχνίδι αφού πλέον δεν υπάρχει πια χρόνος, ευκαιρία ή και ασφάλεια για ελεύθερο παιχνίδι στις γειτονιές. Είναι αποδεδειγμένο ότι ο αθλητισμός προσφέρει σημαντικά οφέλη στα παιδιά, τα οποία δεν περιορίζονται στη σωματική ανάπτυξη και μόνο, αλλά περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων και σημαντικά ψυχικά και κοινωνικά οφέλη. 
 

Περισσότερα...

Του Θωμά Μήττα :Ποιος πρέπει να είναι ο ρόλος του γονέα στον αθλητισμό.pare

Στο σημερινό μας άρθρο θα ασχοληθούμε με τον καθοριστικό ρόλο των γονέων στην ανάπτυξη αλλά και στην εξέλιξη ενός νεαρού αθλητή η οποία στις περισσότερες περιπτώσεις είναι εξ ίσου ή και σημαντικότερη από αυτόν του προπονητή. Στα τριάντα χρόνια εμπλοκής μου στον αθλητισμό ως προπονητής νεαρών αθλητών (αλλά και η προσωπική εμπειρία μου ως γονέας ενός παιδιού που ασχολήθηκε με αρκετά σπορ), είχα την ευκαιρία να γνωρίσω πολλούς τύπους γονέων και να δω στην συνέχεια την εξέλιξη που είχαν τα παιδιά τους ως ενήλικες και πιστεύω πως σήμερα μπορώ με σιγουριά να πω τι είναι αυτό που βοηθάει και τι όχι στην εξέλιξη ενός νεαρού αθλητή.

 

Περισσότερα...

Σωστή προετοιμασία πριν από μεγάλες διαδρομές ποδηλασίαςproetimasia

Πολλές φορές ξεκινούμε να κάνουμε μία ποδηλασία μεγάλης απόστασης χωρίς καθόλου προετοιμασία και τελικά καταλήγουμε στο χαντάκι!

Λοιπόν, η σωστή προετοιμασία περιλαμβάνει την βασική τεχνική για καλύτερη φυσική κατάσταση και την σωστή διατροφή για να καταφέρουμε να ποδηλατίσουμε και να βγάλουμε εις πέρας τη διαδρομή μας χωρίς εξάντληση, κόπωση ή αφυδάτωση.

Περισσότερα...

Ενυδάτωση και ποδηλάσιαelectrolytes

Οι ηλεκτρολύτες είναι σημαντικοί για την ποδηλασία αφού είναι άθλημα που διαρκεί για περισσότερο από μία ώρα.

Περισσότερα...

Φουσκώματα εντέρων και στομαχικοί πόνοι στους ποδηλάτες: Πώς να τα αποφύγετε?fouskomata

Μπορεί να είσαι επαγγελματίας ποδηλάτης ή ερασιτέχνης, τα φουσκώματα των εντέρων όμως και οι στομαχικοί πόνοι μπορεί να υπάρξουν από μία καθημερινή ποδηλασία μιας ζεστής μέρας ή μιας χειμωνιάτικης μέρας και να σας περιορίσουν στο σπίτι ή να κάνουν την ποδηλασία μη ευχάριστη. 

Περισσότερα...

Login Form