Εθνικές Ομάδες

ΑΜΚΕ 2017-Δύο χρυσά μετάλλια στον αγώνα χρονομέτρησης η Εθνική Κύπρου18813996 1933893126880176 4759024130051454791 n

Τη δικιά τους απάντηση έδωσαν το Σάββατο (3-6-17) οι Κύπριοι ποδηλάτες, στους 17ους Αγώνες Μικρών Κρατών Ευρώπης, κατακτώντας και τα δύο χρυσά μετάλλια στον αγώνα χρονομέτρησης. Η Άντρη Χριστοφόρου ήταν η ταχύτερη στην απόσταση των 13 χιλιομέτρων, ολοκληρώνοντας τη διαδρομή σε 18:53.24. Ταχύτερος όλων ήταν και ο Ανδρέας Μιλτιάδης, ο οποίος κάλυψε την απόσταση των 16.000μ. σε 21:59.54. Στον αγώνα χρονομέτρησης ανδρών έλαβε μέρος και ο Αρμάντο Αρχιμανδρίτης, ο οποίος έκανε τον 18ο καλύτερο χρόνο με 24:18.03.

«Είμαι πολύ χαρούμενη που κατέκτησα το χρυσό μετάλλιο, στο 3ο αγώνισμα που έλαβα μέρος σε αυτούς τους Αγώνες. Ήταν πολύ δύσκολη η προσπάθειά μας αυτές τις ημέρες και φάνηκε σήμερα πόσο δυνατοί είμαστε, σε αγώνα που δεν υπάρχει τακτική, όπως στο δρόμο αντοχής και ορεινής ποδηλασίας, στους οποίους κάποιες ομάδες έπαιξαν το δικό τους παιχνίδι και μας στέρησαν τη διάκριση. Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενη που έκλεισα την παρουσία μου στο Σαν Μαρίνο με το χρυσό μετάλλιο», μας ανέφερε η Άντρη Χριστοφόρου.

ΑΓΩΝΕΣ ΜΙΚΡΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΕΥΡΩΠΗΣ 201734179802273 e66ea4ce7e k

ΑΓΩΝΕΣ ΜΙΚΡΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΕΥΡΩΠΗΣ 2017
Στον αγώνα της ποδηλασίας δρόμου, με διαδρομή 105 χιλιομέτρων για τους άνδρες και 80 χιλιομέτρων για τις γυναίκες, η Κύπρος έφτασε μια ανάσα από την κατάκτηση μεταλλίων, όμως η ατυχία και κάποια απρόοπτα έφεραν την ομάδα μας να αποχωρεί χωρίς βάθρο από τον αγώνα που διεξήχθη στην καταπράσινη περιοχή του Φαετάνο.
Η Άντρη Χριστοφόρου, μοναδική Κύπρια στην ποδηλασία δρόμου γυναικών, τερμάτισε 5η, μόλις ένα δευτερόλεπτο πίσω από το βάθρο, αν και στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα βρισκόταν εναλλάξ στη 2η ή 3η θέση. Η ομαδική συνεργασία των αθλητριών του Λουξεμβούργο, σε συνάρτηση με το γεγονός ότι η Χριστοφόρου δεν είχε συμπαίκτρια για συνεργασία, αποτέλεσε καταλυτικό ρόλο στην πτώση από τις θέσεις του βάθρου. Επιπλέον, ένα ευτράπελο στα τελευταία χιλιόμετρα στοίχησε στην Χριστοφόρου, αφού τη στιγμή που η ίδια είχε καταφέρει να ξεκολλήσει από το γκρουπ της 2ης θέσης, ο αλυτάρχης αποφάσισε να σταματήσει την κούρσα για περίπου τέσσερα λεπτά (!), για να επιτρέψει πρώτα τον τερματισμό του ανδρικού αγώνα που διεξαγόταν παράλληλα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι αθλήτριες που ακολουθούσαν να φτάσουν την Άντρη και την ίδια να μένει 5η στο τελικό σπριντ.
«Είμαι πολύ απογοητευμένη, τόσο για το γεγονός της προσωρινής διακοπής του αγώνα, που μου έκοψε τον ρυθμό, όσο και για το ότι πάλευα μόνη μου απέναντι στις αθλήτριες του Λουξεμβούργου. Αν είχα δημιουργήσει ‘ομάδα’ με έστω άλλες δύο αθλήτριες, ίσως να τα κατάφερνα απέναντι τους», δήλωσε μετά τον αγώνα η Χριστοφόρου.
Στον ανδρικό αγώνα, ο Αλέξανδρος Αγρότης έφτασε πολύ κοντά στο μετάλλιο. Από τα μέσα της κούρσας ξεχώρισε με άλλους δύο αθλητές στις τρεις πρώτες θέσεις και μάλιστα είχε κτίσει απόσταση 100 δευτερολέπτων από την 4η θέση. Όμως στα τελευταία δέκα χιλιόμετρα η απόσταση με το μεγάλο σε μέγεθος γκρουπ που ακολουθούσε καλύφθηκε, κυρίως λόγω της ομαδικής δουλειάς των Λουξεμβούργιων, με αποτέλεσμα στο τελικό σπριντ ο Αγρότης να τερματίσει 23ος. Πιο μπροστά τερμάτισαν οι Αρμάντο Αρχιμανδρίτης (9ος) και Κωνσταντίνος Θυμίδης (14ος).
Ο Αλέξανδρος Αγρότης στις δηλώσεις του μετά τον αγώνα είπε: «Δεν έχω ιδέα πώς έχασα εκείνο το μεγάλο προβάδισμα. Στον τελευταίο γύρο μπήκα με ενάμιση λεπτό προβάδισμα και ήταν σίγουρο μετάλλιο. Δυστυχώς το Λουξεμβούργο έδειξε την κλάση του και μας έφτασαν. Δείξαμε όμως ότι ως ομάδα μπορούμε να παλέψουμε, αλλά στο τέλος, χάνοντας το μετάλλιο μάς δημιουργείται ένα άσχημο συναίσθημα». Σημειώνουμε ότι και τα δύο πρώτα χρυσά μετάλλια κατέληξαν στο Λουξεμβούργο.

34858147201 69ed8830bd k 34602546450 132df1736c k

Εθνική Ομάδα - Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου Εφήβων και Παίδων 2015 - Τουρκίαbalkan cycling union 500

Στα πλαίσια του ετήσιου αγωνιστικού προγραμματισμού που διαμορφώθηκε από την ΚΟΠο και τους Ομοσπονδιακούς Προπονητές, η Τεχνική Επιτροπή απέστειλε πρόταση όπου και εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, η Εθνική Κύπρου να εκπροσωπηθεί στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου Εφήβων και Παίδων που θα πραγματοποιηθεί στην Τουρκία.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στην Αδριανούπολη 5-6 Σεπτεμβρίου και αφορούν μόνο τις κατηγορίες Παίδες/Κορασίδες και Έφηβους/Νεανίδες.

Εθνική Ομάδα - Tour of Kids 2015 - Βελιγράδιtour of kids 2015 national team

Με συλλογή εμπειριών και μια πρώτη θέση από το Βελιγραδι ΣερΒιας οι 4 αθλητές / αθλήτριες της Ποδηλασίας που συμμετείχαν στο Σαββατοκύριακο 25 και 26 Ιουνίου σε 3 αγωνίσματα ποδηλασίας κατηγορίας Πανπαιδων και Πανκορασιδων. Στον αγώνα έλαβαν μέρος 51 αθλητές και αθλήτριες κάτω των 15 ετών από 14 ομάδες και από διάφορες χώρες.

Εθνική Ομάδα - Θετική παρουσία και σημαντικές εμπειρίες από το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα δρόμου U23 και Εφήβων 2015 - Ταρτού, Εσθονίαtartu2015

Η Εθνική Ομάδα Εφήβων και U23 συμμετείχε, μεταξύ 5 και 9 Αυγούστου, στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες δρόμου, στο Ταρτού της Εσθονίας.

Login Form